Terug leren genieten

“Ik wil het minder en ik wil het anders”, zegt hij stellig. “Er zit meer in dan alleen maar werken. Zakelijk kan ik meer dan 10 goede beslissingen opnoemen. Maar privé?”

Hij valt stil…

Ik ben in gesprek met Evert die een prachtig familiebedrijf runt.

“Ik word gezien als succesvol, maar geestelijk ben ik totaal niet thuis. Het is werken, thuiskomen, sporten, op de bank hangen en het hele riedeltje weer opnieuw. Ik wil mijn energie anders gebruiken. Niet over 20 jaar terugkijken en alleen maar gewerkt hebben, met een paar vakanties als uitschieters… Ik wil weer leren genieten. Van anderen genieten, maar ik weet niet goed waar te beginnen.”

Het verhaal van Evert is niet nieuw

Het verhaal van Evert is niet nieuw voor mij. Ik hoor het vaak van ondernemers die vastgelopen zijn. En toch raakt het me iedere keer opnieuw. Dan heb je zo’n mooi leven opgebouwd, al je ambities waargemaakt, maar dan kun je er niet van genieten omdat je het gevoel hebt dat je gevangen zit.

“Ik ben enthousiast en gedreven en wil meer, meer, meer. En dat lukt allemaal. Mijn bedrijf is gegroeid, alles is groter geworden. Maar daarmee ook mijn zorgen. Kan ik de salarissen betalen, blijven mijn klanten tevreden, hoe houd ik het thuis leuk? Ik wil het kunnen loslaten en weer gewoon kunnen genieten.”

Het kostte Evert zijn huwelijk en nu zit hij bij mij. Vastberaden om hier doorheen te breken.

De eerste stap?

Ruimte maken voor meer lucht. Voorbij die stroom aan malende gedachten en het schuldgevoel, zodat je weer verbinding voelt met jezelf en de strijd naar de achtergrond verdwijnt.

Inmiddels zijn we een jaar verder en is Evert weer gelukkig in de liefde. De balans is terug. En het plezier. Maar veel belangijker: hij heeft een houvast in handen om zichzelf niet opnieuw te verliezen….

Dat is waar mijn retraites van PERSONNE je bij helpen.

Herken jij jezelf hierin?

In het verhaal van Evert?
Ik kijk graag met je mee wat in jouw situatie passend is om vooruit te komen, zodat je weer volop kan genieten.

(En ik weet, hulp vragen is niet makkelijk, maar dat is het zelf oplossen ook niet. Geef me een seintje als je wil dat ik contact met je opneem via www.personne.nl/verdiepend-gesprek)