Hoe liefde en succes onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn

Misschien zit je op dit moment qua relatie of werk in een lastig vaarwater. Of loop je vast in welke kant je met je leven op wil.

Ik ken dat gevoel maar al te goed.

Ruim dertien jaar jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit. Geen relatie, huis of spaargeld. Maar wel een flinke studieschuld en een baan waar ik diep ongelukkig van werd.

Het gegeven dat ik geen financiële buffer of een zorgzame partner had waarop ik kon terug te vallen, deed mij blokkeren om voor iets anders te kiezen. Ik stond er immers alleen voor.

Althans, dat maakte ik mezelf wijs.

Want er was wel degelijk een uitweg, en hoewel het nergens op was gebaseerd, was het onmiskenbaar sterk aanwezig:

Een enorm gevoel van vertrouwen en rust dat alles goed zou komen.

Niet lang daarna zegde ik mijn baan op, begon ik mijn eigen bedrijf en ging mijn leven er helemaal anders uitzien.

Altijd heb ik geweten dat het gevoel van vertrouwen essentieel is geweest om een veel gelukkiger leven te krijgen. Dat liefde en succes met elkaar verbonden zijn.

Het goed voelen over jezelf, ongeacht je omstandigheden, is dé sleutel om opnieuw succes te ervaren: op liefdesgebied, in je werk, je financiën of in je relatie met anderen.

Maar wat als je dat vertrouwen of die liefde niet voelt? Maar juist angst of onzekerheid? Heel simpel: je vraagt erom. Je vraagt het aan het universum (of God, de kosmos, of iets dat voor jou werkt).

Het idee is dat, op welke onverwachte manier dan ook, er voor je gezorgd wordt. Dus dat je de angst dat je er alleen voor staat kan loslaten. Het universum organiseert altijd op een creatieve manier om jou te voorzien in de behoeften die je hebt.

Maar je moet er wel eerst om vrágen. Liefdevol.