De succesfactor die ontspanning heet

‘Wat zie jij er goed uit, zeg! Op vakantie geweest? Of ben je afgevallen? Verliefd misschien?’

Klanten met wie ik werk horen het steeds vaker. Dat ze meer zijn gaan stralen. Er jonger uitzien. Minder vermoeid. En zelfs dat er meer met ze geflirt wordt. Gekscherend zeg ik dat mijn retreatprogramma’s ‘natuurlijke botox’ zijn. Wie wil er nou niet jong en fris uitzien? Het is een leuk bij-effect van mijn retreats.

Natuurlijk drááit het daar niet om, maar het is een leuk gegeven dat fronzen en lijntjes ook verdwijnen uit je gezicht. Net zoals de scheurtjes en deukjes in je ziel. Waarom ik je dit vertel? Omdat ontspanning en het lekker in je vel zitten van grote mate van invloed zijn op het aantrekken (of juist afstoten) van kansen in je werk, relatie of geld.

Ontspanning zorgt voor herstel

Alles wat de geest ontspant, daar knappen we aanzienlijk van op. Daarom gaan we ook zo graag op vakantie. Maar de ontspanning van een vakantie beklijft niet. Wat wel beklijft is de energie die je geest voedt. Dat is energie die je uit jezelf haalt, niet uit een vakantie, sporten of voeding. Dat klinkt wat vaag, maar het draait om levensenergie die ervoor zorgt dat je boven jezelf kan uitstijgen. Denk maar aan die momenten dat je ‘in een drive’, ‘flow’ of ‘positieve vibe’ zat en dat alles als vanzelf ging. Dat gevoel herkennen we allemaal.

Veel mensen weten niet dat ze hun eigen levensenergie kunnen verhogen. Daardoor ervaren ze nu nog vaak een leeg of rusteloos gevoel in hun leven. Dat is hartstikke zonde, want de kwaliteit van je levensenergie is sterk bepalend in welke mate jouw leven als compleet aanvoelt. En hoe moeiteloos je wel of niet in je werk of relatie vooruitkomt.

De reden waarom dit niet lukt?

Dat is simpel: het komt omdat mensen onbewust sterk reageren op iemands uitstraling. Je herkent dat vast bij mensen die een ‘zware’ energie over zich heen hebben en waar je liever bij uit de buurt blijft. Of het gevoel dat iemand je ‘leegzuigt’ tijdens een gesprek. Doodop voel je je erna.

Maar zelf heb je die momenten ook. Dat je je sikkeneurig voelt, over je grenzen gaat of met een kort lontje reageert. Als je je daar onvoldoende van bewust bent, of niet weet hoe je je daar tegen beschermt, loop je het risico dat je zaken ongewild van je afstoot. ‘Het komt wel weer’ of ‘het ligt aan de economie’ roepen we dan.

Maar check eens eerlijk bij jezelf hoezeer het afgelopen half jaar:

  • als duwen en trekken heeft aangevoeld,
  • je gevangen zit in je eigen hoofd,
  • je van het een naar het ander springt om je beter te voelen,
  • je vaak ‘er even tussenuit’ wil,
  • of dat nieuwe kansen te lang uitblijven (hoe hard je ook je best doet)

In dat geval zit je op een dood spoor.

De oplossing schuilt in weer toegang krijgen tot een ander, hoger bewustzijn. Zie dit bewustzijn als een betere versie van jezelf, een andere frequentie waarbij obstakels van frustratie geen rol meer voor jou spelen.

“Alles wat we zijn, is het resultaat van wat we gedacht hebben”, wisten de mystici uit de oudheid al. Hoe jouw leven, jouw fysieke realiteit eruit ziet, is een nauwkeurige reflectie van jouw innerlijke wereld. Hetgeen zich dus heeft gemanifesteerd in je leven, heb je zelf (bewust of onbewust) aangetrokken.

Heb je het dan echt zelf helemaal in de hand?

Deze uitspraak roept bij veel mensen weerstand op. En dat is begrijpelijk. Tenzij je zelf leert om de kunst van gedachtekracht en het manifesteren beter te verstaan. Dan ga je zelf ervaren dat je serieus een veel gelukkiger en relaxter mens wordt.

Zelfs als je al aan bewustzijnsontwikkeling doet, wacht er altijd weer een volgende groeistap, omdat elke levensfase nieuwe vragen oproepen die belangrijk voor je zijn. Een hoger bewustzijn zet jou veel sneller terug op jouw persoonlijke groeispoor: een bloeiend bedrijf, liefdevolle relatie, vrijer gevoel, meer geld, betere gezondheid, meer echte aandacht…

Wil jij ook die ontwikkeling doormaken?

Als jij sneller vooruit wil komen dan hoe het nu gaat, dan is het zeker een idee om een gratis verdiepend gesprek met Emmy Hendrikx aan te vragen via www.personne.nl/verdiepend-gesprek. Daarin kijken we samen of jij belemmerd wordt in je vooruitgang.