Help! Succesvol maar niet compleet gelukkig

Ben jij nog ‘in control’? Of nemen je gedachten steeds vaker een loopje met je?

Ik vraag je dit omdat ik veel ervaren ondernemers zie vastlopen op een innerlijke strijd die ze voeren. Vaak op vraagstukken waar ze in hun hoofd lastig antwoord op krijgen.

Misschien herken je het ook bij jezelf: wanneer de twijfel toeslaat ga je piekeren, word je onzeker, slaap je slechter en reageer je met een kort lontje… Kortom, je raakt steeds verder verwijderd van jezelf en wie je liever wilt zijn.

Bovendien staat het haaks op alles waar je als ondernemer eigenlijk naar verlangt: een zorgeloos en vrij gevoel door je eigen koers te varen.

Vrijheid betekent niet alleen maar:

  minder uren draaien
  alles uitbesteden
  meer verdienen of
  doen wat je leuk vindt

Dat heb je vaak wel op de rit.

De vrijheid die ik bedoel is het vrij zijn van:

  je onzekerheden
  je schuldgevoel
  het pleasen van anderen
  de boosheid dat je jezelf nog steeds te druk maakt en
  de spanningen die het in je gezin of je relatie met zich mee brengt

Toch lukt het anderen wel. Wat doen zij anders?

In mijn visie draait ondernemen niet alleen om slimme strategieën, business modellen, marketing tools of een positieve mindset. Dat heb je in je jarenlange ervarenheid wel op de rit.

Waar het om draait is dit: kennis over hoe jouw eigen energie, je eigen bewustzijn, werkt. Daar ligt jouw potentie naar een voldaan een gelukkig leven.

Klinkt vaag? Misschien.

Maar te vaak stroomt het daar niet lekker, waardoor je dus vastloopt. Voel je al weerzin opkomen bij het woord energie? Omdat je denkt ‘Daar ben ik te nuchter voor?’ of ‘Ik heb toch geen burn-out? ’

Nee gelukkig niet, maar als ondernemer ben je meer dan je kennis, je vaardigheden en een positieve mindset. Jouw eigen energie is jouw geheime wapen om opnieuw spectaculair te groeien als individu of om opnieuw kansen aan te trekken. Of juist af te stoten.

Heb je dus het idee dat je minder geniet of vooruitkomt dan je zou willen?

Train dan je brein eens in loslaten of ont-focussen. Leer slimmer met je energie om te gaan voor minder stress of voor het maken van betere keuzes in je ondernemerschap. Duik in je onderbewustzijn voor het vinden van betere antwoorden. Dat kan van meditatie tot mindfulness en van yoga tot retraites… Ontdek wat voor jou werkt om tot betere antwoorden te komen die je de rust terug geven.

Maar pas op dat je niet gaat zweven.
Een goede trainer of leermeester zorgt voor groei in je welzijn, maar óók in je business. Je blijft immers ondernemer, dus love, peace en happiness is leuk, maar leer vooral ook hoe je daarmee relaxt je bedrijf kan laten groeien.

Beklijft het of verzand het? Zorgt het voor verbinding of versplintering? Laten dat je criteria zijn.