3 Oplossingen voor meer toeval en geluk

Je kent ze vast wel: van die mensen bij wie alles moeiteloos komt aanwaaien: een winnend lot, de mooiste woning, een flinke promotie, een gratis vakantie, een leuke relatie…

Hoe kan dat? ‘Wat doe ik verkeerd? hoor je jezelf denken. Misschien wekt het nieuwsgierigheid bij je op, of juist jaloezie of irritatie. Want jij moet trekken en sleuren om dingen voor elkaar te krijgen. Niet dat je het anderen misgunt, integendeel, maar zelf moet je voor alles hard werken en verlang je ook naar wat meer gemak in alles.

Herkenbaar?

Veel mensen ervaren op een bepaald moment dat hun leven geen echte pieken meer kent. Dat het leven ze niet meer zo verrast, maar dat het vooral gejakker en gejaag is geworden. Ineens kost alles meer moeite: de juiste keuzes maken, nieuwe opdrachten binnenhalen, je relatie leuk houden. Zelfs je gevoel voor plezier en ontspanning. Hier had je vroeger geen last van! Je genoot, zonder er al te veel bij na te denken.

Wat is er gebeurd?

Is het omdat je ouder bent geworden? De rek eruit is? En waarom hebben anderen meer mazzel? Bezitten zij een uniek soort talent? Bij jou maken twijfel en onzekerheid zich steeds meer meester. Dat frustreert je, want ook al blijf je hoopvol, de gewenste gelukstreffers blijven uit.

Dit is wat er aan de hand is: je bent te veel in je hoofd gaan zitten.

Om iets te kunnen ontvangen, is ook loslaten noodzakelijk. Die twee moeten met elkaar in balans zijn. Wanneer de focus te veel ligt op een gevoel van tekort, gemis of iets dat je dringend nodig hebt, dan blokkeer je.

Dat herken je doordat je veel begint te malen of gaat drammen om dingen voor elkaar te krijgen (tot laat doorwerken, geen pauzes meer nemen, met een kort lontje reageren, altijd haast). In dat geval is het veel efficiënter om meer ontspanning op te zoeken. Iets willen is goed, maar iets te graag willen is een valkuil. Juist vanuit ontspanning komen zaken weer makkelijker naar je toe.

Ik geef je hieronder 3 tips om beter te leren ontvangen

Je wilt graag snel aan de slag. Dat begrijp ik. Daarom even drie snelle tips om te oefenen, zodat je het zelf in de praktijk kunt brengen.

1. Denk als een kind

Weet je nog als kind op je verjaardag? Toen je een wens mocht doen bij het uitblazen van de kaarsjes op je taart? Je sloot je ogen en met heel je hart wenste je vurig om dat ene kado. Nu wens je zelden meer, ja af en toe nog bij verlies of verdriet. Maar wens je ook nog vanuit een vurig en vrolijk verlangen? Leer weer speelser denken: wat als alles kan, wat wil ik dan? Met heel mijn hart? Sluit je ogen en vraag dit aan jezelf. En laat het vervolgens los om te kunnen ontvangen.

2. Wees dankbaar

Leer waarderen wat de dag je wél geeft. Vaak stap je daar te makkelijk overheen, omdat je gefocust bent op wat er nog niet is en waar je vindt dat je recht op hebt. In plaats je druk te maken over je financiële situatie, kun je denken: waar voel ik me vandaag al rijk mee? Een leuk gesprek, gezonde kinderen, een gevonden tientje, een filevrije rit. Het lijkt een dooddoener, maar door je dag af te sluiten met een terugblik waar je dankbaar voor bent, breng je een positiever gevoel teweeg. Vanuit die energie van dankbaarheid, trek je makkelijker nieuwe dingen aan.

3. Ga opruimen

De chaos in je hoofd vertaalt zich ook vaak naar je woning of werkruimte. Door een kast of bureau op je werkplek te gaan opruimen, breng je een andere energiestroom op gang. Je creëert letterlijk weer meer ruimte, ook in je hoofd. Zo kom je ineens spullen tegen die ineens heel nuttig blijken, zoals een interessant visitekaartje dat je kunt nabellen of een tegoedbon die je nog moet verzilveren. Door op te ruimen, komen zaken weer in beweging en kun je beter ontvangen.

Ook meer levensgeluk ervaren?

Wil jij ook beter worden in het ontvangen van zaken die belangrijk voor je zijn? Meer levensgeluk ervaren? Geef je dan op voor een gratis verdiepend gesprek via www.personne.nl/verdiepend-gesprek.