Wat doet een life coach?

Life coach, het is een term die op verschillende manieren gebruikt wordt. Wat doet een life coach? In deze blog leg ik je uit wat een life coach hoort te zijn. Een life coach helpt je je eigen kracht te ontdekken om jouw doelen met meer gemak te bereiken. Wat ze ook zijn. Persoonlijk of zakelijk. Een goede life coach lost jouw uitdagingen niet voor je op, maar geeft je richting en houvast waarmee je de beste oplossingen uit jezelf haalt. Waar een life coach je mee helpt is heel breed. Van omgaan met spanning en stress of het volledig benutten van je potentieel tot het vinden van antwoorden op belangrijke levensvragen. Herontdek wie je bent, wat je wilt en ontdek hoe je steviger in het leven leert staan voor meer positiviteit en gemak. Krijg helder waar je nu precies op vastloopt en vorm het om naar de oplossing die bij jou past.

Hoe herken ik of ik een life coach nodig heb?

Een veelvoorkomende vraag; Hoe weet ik of ik een life coach nodig heb? Wanneer je jezelf deze vraag stelt, heb je eigenlijk het antwoord al. JA. Maar, speciaal voor mensen die zichzelf het blijven afvragen of gewoon nog niet zeker zijn, maakte ik een lijst met stellingen. Lees deze stellingen en wees eerlijk, in hoeveel van deze punten herken jij je huidige situatie?

  • Ik heb een mooi leven, maar zo voelt niet. Ik voel me gevangen en vraag me af of dit alles is.
  • Ik leef bewust en ben actief. Waarom is mijn energieniveau dan zo laag?
  • Ik slaapt slecht en voel me rusteloos.
  • Ik mis een duidelijke missie, focus of doel in mijn leven en wil mijn drijfveren vinden.
  • Ik ben succesvol, maar mis het enthousiasme. Ik voel me leeg en verveel me.
  • Zakelijk gaat het voor de wind, maar thuis ben ik afwezig, humeurig en zeker niet de persoon die ik graag wil zijn voor mijn partner of gezin.
  • Ik mis een onafhankelijk klankbord om over dilemma’s te sparren.
  • Het ontbreekt me aan het inzicht, de moed of het zelfvertrouwen om broodnodige keuzes te maken.

Herken jij jezelf in eén of meerdere van deze stellingen? Ga op zoek naar een life coach die bij je past. Kom weer in verbinding met jezelf, je onderneming, je werk en de mensen die belangrijk voor je zijn. Werken met een coach creëert bewustzijn, draagt bij aan het maken van betere keuzes, positiviteit en persoonlijke kracht.

Wat doet je besluiten een life coach in te schakelen?

Vaak is het besluit een life coach in te schakelen het gevolg van in de bekende valkuilen vallen. Je weet dat ze er zijn en toch lukt het je niet om tot een ander gedrag of bij een ander gevoel te komen. Dat frustreert je, mede omdat je hierdoor steeds dezelfde dingen aantrek en je zelden nog verrast wordt. Dat staat je geluksgevoel in de weg.

Een veelvoorkomende valkuil is te lang blijven rondlopen met kwesties waarvan je denkt: ‘Ik kom er zelf wel uit.’ Misschien, maar bedenk je eens hoelang je al in deze situatie zit. Kun je er nog wel objectief over nadenken? Welke belemmeringen hebben zich gevormd in jouw hoofd? Je tijd is het belangrijkste dat je hebt. Met een life coach kom je sneller tot de kern van jouw onbestemde gevoel, omdat een coach weet welke vragen te stellen. Een life coach is objectief en kan jouw uitdaging vertalen naar een objectief verhaal. Hierdoor bekijk jij het weer zonder alle (voor)oordelen die je hebt gevormd en vind je sneller het antwoord in jezelf. Lees ook over balans werk prive.

Wat doet een life coach?

Uiteindelijk bespaart een life coach je tijd, onnodige stress en energie. Wil jij jezelf versterken, vaker genieten en vol energie leven? Weer verrast worden door wat het leven voor je in petto heeft?

Wil je persoonlijk groeien of betere keuzes maken in je leven of met je bedrijf? Weet je niet tot de kern te komen van wat je nu precies mist of waar jouw onrust vandaan komt? Allemaal redenen om een life coach in te schakelen. De grote vraag is altijd: Wat levert het me op? Lees ook over coach breda.

Wat levert werken met een life coach je op?

Wat werken met een life coach je oplevert, kan ik alleen vanuit mijn perspectief vertellen. Dus kies je voor mij als life coach dan krijg je:

–     Diepere inzichten in jezelf en het leven

–     Helderheid en kracht in het maken van belangrijke keuzes

–     Rust in jezelf, je werk, gezin en je relaties.

–     Energie om weer te genieten van het mooie leven dat je hebt.

–     Betere balans tussen je carrière, je gezin en je gezondheid.

–     De leukste en beste versie van jezelf.

–     Een vrij gevoel binnen de hectiek van een druk leven

–     Weer echt contact met jezelf en de mensen om je heen, privé en zakelijk.

Waar het om draait? Eenvoud en kwaliteit. Kennis over hoe je eigen energie werkt en die om ons heen. Het gaat om dat je na de life coaching sessies ontspanning, gemak en een mooi, gelukkig leven vanuit je eigen kracht ervaart.

Zijn dit de resultaten die je wilt? Neem dan meteen contact op voor een gratis persoonlijk verdiepend gesprek. Zo voelen we meteen aan of ik de life coach ben, die bij jou past.