Ik zeg nu nee zonder enige moeite

Toen Emmy mij vertelde dat ik minder zou gaan werken en meer zou verdienen, keek ik haar glazig aan. Hoe dan?! Maar ze kreeg gelijk. Ik vind het heel wonderlijk en had dit echt niet zo verwacht moet ik eerlijk zeggen. Haar werkwijze is vooral niet heel erg zweverig, het is toch wel heel erg concreet. Zo merk ik dat ik als persoon meer gewicht heb gekregen en mensen meer naar me luisteren. Ook kan ik me beter afschermen voor druk van buitenaf en zeg ik zonder enige moeite ‘nee’ tegen opdrachten die me teveel tijd kosten, dus wat dat betreft heb ik meer rust aan mijn hoofd. En wat ik heel sterk merk is dat mensen openhartiger tegen me zijn geworden. Dat geeft verdieping. Niet precies weten wat het is, ja, dat moet je dan een beetje zo nemen, want dat blijft ook zo. Persoonlijk vind ik het een hele goede balans tussen ratio en emotie. Maar hoe het nou precies heeft gewerkt? Eén plus één is niet altijd twee in dit soort trajecten.

– Peter van Kalmthout, Procesconsultant en eigenaar Meander Communicatie