Spiritualiteit ontwikkelen, hoe?

Wat betekent spiritualiteit voor jou? De eerste stap in het ontwikkelen van je spiritualiteit is namelijk jouw definitie ervan bepalen. Je kent vast de uitdrukking ‘ergens de spirit voor hebben’.  In het woord spiritualiteit zit ook het woord ‘spirit’ verweven. Het betekent ergens ‘de geest’ voor hebben of ‘kracht’ vandaan halen. En dat is precies wat spiritualiteit ontwikkelen je brengt: een sterkere versie van jezelf. En daar is niks zweverigs aan.

Toch wordt spiritualiteit nog vaak als zweverig gezien. Dingen als wierook, kristallen, dolfijnenmuziek of in lotushouding navelstaren. Dit aspect van spiritualiteit bestaat zeker en is voor veel mensen een steunpilaar. Past dit niet bij jou? Omdat je hier te nuchter voor bent of omdat je niet ziet hoe dit jou zakelijk of persoonlijk vooruithelpt? Laat je hierdoor niet weerhouden jouw spiritualiteit te ontwikkelen en integreren in jouw leven.

Gelukkig bestaan er ook coaches die spiritualiteit aards en kundig integreren in het zakelijk verkeer. Juist in het bedrijfsleven of in je (zelfstandig) ondernemerschap sta je er vaak alleen voor: je vaart sterk op eigen inzicht en het vertrouwen dat je de juiste keuze maakt. Dat vergt wijsheid, helderheid en intuïtie. Bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en kennis van jouw energie is ook spiritualiteit. Goed ontwikkelde spiritualiteit helpt je je eigen kracht te versterken om jouw doelen met meer ontspanning en gemak te bereiken.

Redenen voor spiritualiteit ontwikkelen.

Er zijn veel redenen waarom het ontwikkelen van je spiritualiteit een goed idee is. Ondernemen of een carrière op hoog niveau en leven in balans niet makkelijk. Het ontwikkelen van je spiritualiteit helpt je, ook op dat gebied, verder.

Wil je verder bijvoorbeeld verder met je onderneming, je baan en je leven? Maar, ben je de energie die je altijd kreeg van wat je doet kwijt? Ben je directielid of partner van een bedrijf of ondernemer en zit je hoofd te vol, heb je moeite focus aan te brengen en krijgen je belangrijkste relaties te weinig aandacht? Dan voel je dat het anders moet.

Wil je persoonlijk groeien of betere keuzes maken in je leven of met je bedrijf? Weet je niet tot de kern te komen van wat je nu precies mist of waar jouw onrust vandaan komt? Stop met doen wat je altijd deed. Dat vergt dieper inzicht, een andere mindset en bovenal een rijker gevoelsleven. Pas dan denk, voel en doe je anders om jouw doel te behalen. Spiritualiteit brengt je die rust, balans en richting in je leven.

Tijd om je spiritualiteit te ontwikkelen dus, zodat er weer evenwicht tussen je lichaam en geest ontstaat. Want dat is waar het vaak wringt. Is dat comfortabel? Nee, vooral niet als je nuchter en rationeel bent ingesteld en alles wil analyseren. Is dat bij jou zo? Dan is het slim een spiritueel coach naast je te hebben terwijl je je spiritualiteit ontwikkelt. Ik begrijp de belemmeringen en vooroordelen. Daarom daag ik jou uit om uit je comfortzone te stappen op een manier die bij je past en waar je zelf het vertrouwen en de regie in handen krijgt.

Hoe weet ik of ik een spirituele coach nodig heb?

Als je het gevoel hebt dat je diepere inzichten in jezelf en meer bewustzijn nodig hebt. Meer inzicht dan de trainingen of workshops, die je tot nu toe volgde, je hebben gegeven. Dan kan een spirituele coach je zeker helpen. In welke stelling(en) herken jij je huidige situatie?

  • Ik heb een mooi leven, maar zo voelt niet. Ik voel me gevangen en vraag me af of dit alles is.
  • Ik leef bewust en ben actief. Waarom is mijn energieniveau dan zo laag?
  • Ik slaapt slecht en voel me rusteloos.
  • Ik mis een duidelijke missie, focus of doel in mijn leven en wil mijn drijfveren vinden.
  • Ik ben succesvol, maar mis het enthousiasme. Ik voel me leeg en verveel me.
  • Zakelijk gaat het voor de wind, maar thuis ben ik afwezig, humeurig en zeker niet de persoon die ik graag wil zijn voor mijn partner of gezin.
  • Ik mis een onafhankelijk klankbord om over dilemma’s te sparren.
  • Het ontbreekt me aan het inzicht, de moed of het zelfvertrouwen om broodnodige keuzes te maken.

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze stellingen? Ga op zoek naar een spirituele coach die bij je past. Lees over een spirituele coach. Kom weer in verbinding met jezelf, je onderneming, je werk en de mensen die belangrijk voor je zijn. Werken met een coach creëert bewustzijn, draagt bij aan het maken van betere keuzes, positiviteit en persoonlijke kracht. Vergeet, om de juiste coach te kiezen, niet wat jouw definitie is van spiritualiteit.

Spiritualiteit binnen PERSONNE.

Binnen PERSONNE speelt spiritualiteit een grote rol. Ik, eigenaar Emmy Hendrikx ben zelf helderwetend. Toch heb ik zelf niet zoveel met alle zweverigheid die rondom spiritualiteit hangt. Daar ben ik te realistisch voor.

Ik ontdekte mijn helderwetendheid al jong, maar kwam ook snel in aanraking met een zakelijke kijk op het leven. De combinatie tussen mijn helderwetendheid en mijn achtergrond in communicatiewetenschappen, geeft een mooie balans in mijn coaching. Een combinatie die voor snel en voelbaar resultaat zorgt.

Dat is wat belangrijk is voor de doelgroep die ik coach: ondernemers, executives en consultants. Zij begrijpen dat naast de leiderschapstrainingen die ze hebben gevolgd, er meer nodig is om als mens te groeien. Daar zijn diepere inzichten en is meer bewustzijn voor nodig.  Ze komen graag in contact met de energie die ze razendsnel vooruit trekt.

Waar het om draait? Eenvoud, kwaliteit, kennis over hoe jouw eigen energie werkt en die om ons heen. Zo vind je meer ontspanning, gemak en een gelukkig leven. Lees meer over onspanningsoefeningen. Wil je weten of ik de spiritueel coach ben die samen met jou jouw spiritualiteit ontwikkelt? Plan dan een gratis verdiepend gesprek in.