Hemelvaart

 

Hemelvaart. Best een verwarrend woord. Wie váárt er nu naar de hemel? En waarom is dat reden voor feestvieren?

De christelijke feestdagen mystiek en spiritueel uitgelegd.

De Diepere Betekenis 

Als het over Hemelvaart gaat, willen de Bijbelse schrijvers duidelijk maken dat Jezus voorgoed naar de hemel gaat. Daarmee is zijn plaats of positie verhoogd, een soort promotie op de carrièreladder. Hij is niet alleen dicht bij God, hij regeert nu ook samen met hem. Na zijn vernedering aan het kruis (Goede Vrijdag) is dit wel een feestje waard. Oké, leuk weetje. Maar wat kun jij ermee? Hemelvaart draait om vereniging: contact maken met wie je ten diepste bent. Het vormt samen met Pinksteren een complete cyclus van heelwording: het besef dat alles één is.

Alles is één 

Dat besef van eenheid is belangrijk, want in ons dagelijks leven bepalen zorgen, stress, teleurstelling of verdriet vaak ons gedrag en hoe we ons voelen. Ze veroorzaken een tweestrijd in jezelf waardoor je niet meer volledig mee beweegt met het leven. Je zegt dan: ‘Ik voel me uit balans’ of ‘ik ben de verbinding met mezelf kwijt’ of ‘Ik voel geen aansluiting met de mensen om me heen’. Het draagt bij aan onzekerheid en getwijfel waardoor je minder gaat genieten.

Belangrijk dus, dat je deze emoties beter leert loslaten, zodat je minder ruis ervaart op je wat je diep van binnen weet: je innerlijke weten. Het wordt dan makkelijker om de juiste stap of beslissing te maken, waardoor je zelfvertrouwen groeit én het vertrouwen dat het leven het beste met je voor heeft. Je gaat minder duwen en trekken om iets voor elkaar te krijgen, simpelweg omdat dingen je vaker worden ‘aangereikt’.

Jouw hemel op aarde

Hemelvaart symboliseert dus een beweging van het aardse en materiële naar een hogere wereld in jezelf waarin je je vrijer, gelukkiger of meer gedragen voelt. Het gaat dus niet zozeer om de hemel of wolken of een oude man met witte baard, maar om het bereiken van het hoogste niveau van zelfbewustzijn: ten volste leven naar je authentieke en autonome zelf.

Het leuke is trouwens dat Hemelvaart en Pinksteren een spiegel van elkaar vormen. Want op Pinksteren manifesteert zich de tegengestelde beweging: energie wordt weer materie. De mogelijkheid om ‘de hemel op aarde’ te ervaren, zeg maar.

Stel je dat eens voor…hoe vrij en vervuld zou jouw leven dan zijn?

TIP!

De periode van Hemelvaart tot en met Pinksteren omvat exact 10 dagen en het is een bijzondere periode om je eigen scheppingskracht te ervaren en neer te zetten. Mijn tip voor jou:

  • Stem tot aan Pinksteren in de ochtend en avond heel bewust af op je hart.
  • Spreek liefdevolle voornemens uit voor jezelf en je relaties.
  • Onderneem een (kleine) actie op je voornemens zodra je een ingeving hebt of een kans zich voordoet.
    (Zo voorkom je ‘whishful thinking‘ en maak je je wensen manifest).

Pas je deze tip al dagelijk toe? Heel goed! Hiermee kies je nogmaals heel bewust om vanuit je eigen goddelijkheid of grootsheid te leven.

Op jouw geluk!

Verder praten?