BLOG

 


Een rustmoment inplannen om een blog te lezen is ook werken.

PERSONNE’s blog van Emmy Hendrikx over meer balans en persoonlijke groei voor ondernemers die meer kwaliteit willen halen uit hun huidige leven. Geïnspireerd geraakt en behoefte aan een verdiepend gesprek? Maak dan hieronder een afspraak.

Hoe creëer je meer verbinding?

 


Het is best een dingetje. Je echt verbonden (blijven) voelen met iets of iemand. Althans, de ondernemers die ik spreek.  Ze verlangen naar meer verbinding. Het ontbreekt en het voelt leeg. Of zoals Johan eerlijk zei: ‘Naarmate ik ouder word, verveel ik me gewoon onder de mensen. Het voelt zo oppervlakkig.’

Terug leren genieten

 


“Ik word gezien als succesvol, maar geestelijk ben ik totaal niet thuis…Ik wil het minder en ik wil het anders”, zegt hij stellig. “Er zit meer in dan alleen maar werken. Zakelijk kan ik meer dan 10 goede beslissingen opnoemen. Maar privé?” Hij valt stil… Ik ben in gesprek met Evert die een prachtig familiebedrijf runt. 

Je weet het. Je voelt het. Maar ‘t maakt geen impact.

 


Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je jezelf in de weg zit. Bijvoorbeeld omdat je het lastig vind om jezelf kwetsbaar op te stellen of omdat je denkt dat het een ‘fase’ is waar je zelf wel weer uitkomt. Zoals bij Karen. Karen vond het moeilijk om haar…

Werk loslaten. je werk & privé in balans?

 


Heel ondernemend Nederland doet het: werk en privé combineren. Op de automatische piloot houd je dat lang vol. Veel mensen denken er simpelweg niet te veel over na, totdat het je opbreekt qua nachtrust of stress als gevolg van een hoofd dat altijd ‘aan’ staat…

De succesfactor die ontspanning heet

 


‘Wat zie jij er goed uit, zeg! Op vakantie geweest? Of ben je afgevallen? Verliefd misschien?’ Klanten met wie ik werk horen het steeds vaker. Dat ze meer zijn gaan stralen. Er jonger uitzien. Minder vermoeid. En zelfs dat er meer met ze geflirt wordt…

3 oplossingen voor meer toeval en geluk

 


Je kent ze vast wel: van die mensen bij wie alles moeiteloos komt aanwaaien: een winnend lot, de mooiste woning, een flinke promotie, een gratis vakantie, een leuke relatie… En ze zijn nog super relaxt ook. Hoe kan dat? ‘Wat doe ik verkeerd? Hoor je jezelf denken…

Dingen/werk loslaten: makkelijker gezegd dan gedaan?

 


‘Trek het je niet aan’ of ‘laat het gewoon los’. Hoe vaak hoor je dat? Als je het weer eens hoort, wat denk je dan? Makkelijker gezegd dan gedaan? Loslaten is één van de moeilijkste dingen in het leven.

Hoe ontwikkel je je spiritualiteit?

 


Wat betekent spiritualiteit voor jou? De eerste stap in het ontwikkelen van je spiritualiteit is namelijk jouw definitie ervan bepalen. Je kent vast de uitdrukking ‘ergens de spirit voor hebben’.  In het woord spiritualiteit zit ook het woord ‘spirit’ verweven. Het betekent ergens ‘de geest’ voor hebben of ‘kracht’ vandaan halen.

Ontspanningsoefeningen die je zelf kunt toepassen

 


De huidige snelle tijd zorgt soms voor stress, slecht slapen of zelfs lichamelijke klachten. Genoeg redenen om te leren hoe je je kunt ontspannen dus. Ontspanningsoefeningen zorgen dat jij het verschil herkent tussen wanneer jouw lijf ontspannen of gespannen is.

Rust in je hoofd creëren. Hoe doe je dat?

 


In de huidige tijd hebben steeds meer mensen last van onrust in hun hoofd. Dat is logisch als je bekijkt hoeveel informatie en indrukken we elke dag verwerken. Niet alleen in het echte leven, maar ook online. Op elk moment van de dag zie het nieuwste nieuws, je volgt personen die je inspireren en moeiteloos 100 ballen tegelijk in de lucht lijken te houden. Hoe kan het dan dat jij er moeite mee hebt?

Stoppen met piekeren? 6 praktische tips

 


Piekeren, we doen het allemaal. Het wordt pas een probleem wanneer je het vaak doet en erin blijft hangen. Je ervaart dan minder plezier in de dingen die je doet omdat je hoofd altijd ‘aan’ staat. Piekeren levert niets op, behalve onrust in jouw gedachten en minder blije gevoelens. Maar, wanneer is dat zo?

Wat doet een life coach?

 


Life coach, het is een term die op verschillende manieren gebruikt wordt. In deze blog leg ik je uit wat een life coach hoort te zijn. Een life coach helpt je je eigen kracht te ontdekken om jouw doelen met meer gemak te bereiken. Wat ze ook zijn. Persoonlijk of zakelijk. Een goede life coach lost jouw uitdagingen niet voor je op, maar geeft je richting en houvast waarmee je de beste oplossingen uit jezelf haalt.

Peter: “het leven is  mooi, lichter, luchtiger. Ik vind het heel wonderlijk”

Ik wilde af van het altijd maar druk zijn en verlangde om mezelf te vernieuwen. Beter contact met mijn kinderen en vrienden. Emmy bracht dit in een stroomversnelling. Als persoon heb ik nu meer gewicht en mensen zijn openhartiger waar ze echt mee zitten. Dat geeft verdieping. 

 
Peter van Kalmthout, procesconsultant en eigenaar Meander Communicatie